Søk i Utrops arkiv:

Flyktningen som ble rektor

Rawafid Shahad (51) var bestemt på at hun skulle bruke lærerutdannelsen da hun kom til Norge. I dag er hun rektor ved Urtehagen Videregående Privatskole.

– Et flerkulturelt arbeidsliv med norsk preg

Leder for NITO Sør, Malini Sarah Espeland, er ikke som alle andre fagforeningssjefer.

Kystpartipolitiker og nordlending

– Hvor er demokratiet som alle snakker om? Her i nord føler vi oss bare overkjørt av fylkessammenslåinger, nedleggelser og annen "mainnskitt", er tonen fra Kystpartiets første stortingskandidat med minoritetsbakgrunn, somaliskfødte Ahmed Aadan Warsame.

Flyktning ble frivillig

Adam (24) kom som flyktning til Norge. Nå er han frivillig og bidrar til at andre nyankomne får seg venner og et nettverk.

Utrop som e-avis

Spilleavhengigheten blant innvandrere er høy

Innvandrere i Europa er overrepresentert på statistikker når det gjelder spilleavhengighet.

Les mer

Velkommen til kommunikasjonsseminar på Ullevål

Velkommen til vårt årlige seminar på Ullevål sykehus, Kunnskapsrik og trygg i møte med minoritetsspråklige familier.

39 dager igjen

– Trikset er å gi litt faen

Da "I morgen vi ler" ble utgitt i mai, var anmelderne opptatt av sladderkultur og sosial kontroll. Forfatteren selv mener at boka først og fremst er en oppvekstroman om å stå foran viktige livsvalg.

Holdeplass-sjefen fra Bagdad

Jafar Altememy kom til Norge som krigsflyktning. Med en fortid som marinesoldat i opprinnelseslandet Irak leder han kollektivterminalene i Akershus med nærmest militær presisjon.

Skandinaven fra Balkan

Filmskaper Izer Aliu (34) er født i et land som nå kun finnes i historiebøkene. Og han har flyttet så mye mellom Norge og Sverige at han regner seg som "blandingsmänniska".

Søk i et flerkulturelt digitalt bibliotek

Endelig klar for fremtiden

Etter å ha flyktet fra Syria, blitt banket opp i Russland for å være homofil og fått avslag på asylsøknaden i Norge er Rami Maroun (33) endelig klar til å legge alt det vonde bak seg. 

Kvinnen som kom tilbake

Deeyah Khan forklarer æreskultur så det gjør vondt i magen. 

Fikk råd om å bli pølsemaker

Zulfiqar Munir hadde dårlige karakterer, og fikk beskjed om at matbransjen var det eneste stedet for ham. I stedet ble han en av Norges første advokater med pakistansk familiebakgrunn.

Sterkt om Midtøstens kvinner

Forfatter Birgitte C. Huitfeldt er ikke lenger den samme etter å ha jobbet tre år med en bok om ti av Midtøstens mest berømte og meritterte forkjempere for menneskerettigheter og rettferdighet. 

Utrop på Facebook
Annonse

Fortsetter å satse på mangfold

– Egentlig skulle vi gjerne vært fargeblinde og 100 prosent fokuserte på kompetanse alene, men dessverre er det ikke slik. Vi har derfor iverksatt en del mangfoldstiltak i Posten som en del av samfunnsansvaret vårt, sier konserndirektør Randi Løvland til Utrop.

Annonse

Innvandrere og diabetes

Diabetesforbundet har mye tilrettelagt informasjon for personer med innvandrerbakgrunn.

Annonse

Interessante fakta om dekk

Dekk er en av bilens aller viktigste komponenter, og de aller fleste kjøper, bytter og håndterer mange sett med dekk i løpet av livet. 

Annonse

Posten satser på inkludering

15 prosent minoritetsansatte i konsernet. 7,5 prosent flerkulturelle i stab og ledelsesstillinger: Dette er målene Posten Norge har satt seg innen utgangen av 2015. 

Hun er det nye ansiktet til Tone Lise-akademiet

Norsk-pakistanske Sanam Bokhari har i de siste fem årene gjort det skarpt som "voksen fashionmodell". Nylig ble hun Tone Lise Akademiets fjes for 2017 og brand ambassadør for akademiets design. , skjøønhets- og velværeprodukter.

– Vi må gi, men også tørre å kreve

Kosovoalbanske Bardhec Ademaj kom til Norge i 1990. Nå eier han en av Ålesunds mest mangfoldige bedrifter.

– Kjønnslemlestelse er et seksuelt overgrep

Somalisk-britiske Leyla Hussein (bildet) gir ofre for kjønnslemlestelse psykisk krisehjelp. Hun ble selv utsatt for lemlestelse som sjuåring.