Serbisk-norsk kunstner forener ulike kulturer i verdensmusikk

– Det er viktig for meg å samarbeide med musikere på tvers av kultur, sier Jovan Pavlovic, komponist og timelærer ved Jazzlinja (NTNU) og en av de mest aktive trekkspillere i Norge.

 

 

 

Fikk sekser i norsk etter tre og et halvt år i Norge

Etter kun tre og et halvt år i Norge fikk irakiske Mohammed Al-Mashhadani (21) toppkarakter i norsk muntlig eksamen på vg3-nivå. Nå vil han bli lege.

 

Ble seniorrådgiver i staten etter fire år i Norge

Bosniskfødte Mirza Gogic har på fire år gått fra å være nyankommet uten å kunne et ord norsk, til å bli seniorrådgiver i Skatteetaten.

Maria byttet navn til Reeah

– Jeg har mange internasjonale venner, reiser mye og er glad i å lære av andre kulturer, sier deltaker i årets Miss Norway, Reeah Mode. 

Utrop som e-avis

Gratis kurs - livredning i vann for ungdom

Norsk Folkehjelp Oslo - OASEN, Kvinner Krysser Grenser
tilbyr gratis kurs - livredning i vann for ungdom alder
13 - 18 år i Oslo
Søndag 24. juni 2018
kl : 10:00 - 15:30

Frokostseminar: Inkluderende bedrifter

Oslo kommune sitt mål er å minske sosiale forskjeller og skape en varmere og mer inkluderende by.

3 dager igjen
4 dager igjen

– Glimrende å jobbe i staten!

Norsk-makedonske Ajfer Husejin har de siste årene har jobbet som rådgiver i Kunnskapsdepartementet. Hun er en person som liker å bryte med forventninger.

Linda Vidala rapper for fri utfoldelse

I fjor gjorde hun braksuksess med singelen «Bængshot». Nå girer det thailandsk-norske rapptalentet opp til sitt første album med sin nye singel «Fjernlys».

Fra rotløshet til lederjobb

Manbir Singh Plaha følte aldri at han var skoleflink, og slet med å finne sin plass i oppveksten. Nå har han ansvaret for noen av landets mest lovende artister som prosjekt og promotion-manager for et av Norges største musikkselskaper.

Søk i et flerkulturelt digitalt bibliotek

Faiz og co. gjør Oslo renere

Faiz Alamsen er Norges første norsk-pakistanske skadedyrbekjemper. Slik så det ut da han og kollegene var ute på en runde på Haugenstua.

Joachim vil endre andres liv gjennom trening

I 2014 måtte Joachim Al Hauari gi opp gründerdrømmen og mistet sin mor. Dette var starten på en karriere som mester i kroppsbygging.

Alt latino-kjøkken samlet i denne sal

Norsk-chilenske Paulo Letelier investerer tid, kjærlighet og penger for å gjøre norske ganer kjent med latinske smaker.

Hodejeger-hjelperen Rafael

Rafael Garavito (37) rådgir bedrifter slik at de skal bli bedre på å tiltrekke seg de menneskene som vil passe best inn på deres arbeidsplass. 

Utrop på Facebook
Annonse

De beste tipsene for en magisk sommerfest!

Det er mye å tenke på når sommeren står for døra, ferien skal planlegges med alt mulig gøy, som grillfester i hagen og party på stranden. Her er festeksperternes 5 beste tips på hvordan du fikser den ultimate sommerfesten!

Annonse

Slik beskytter du deg mot nettsvindel. Les mer her!

Vi opplever mer og mer nettsvindel – også i Norge. Spørsmålet er hva det er vi kan gjøre selv for å beskytte oss mot IT-kriminalitet? Det finnes heldigvis noen enkle grep som vi alle sammen kan foreta, og som kan være med til at du ikke blir den neste som blir svindlet. Her kan du lese mer om disse!

Annonse

Fortsetter å satse på mangfold

– Egentlig skulle vi gjerne vært fargeblinde og 100 prosent fokuserte på kompetanse alene, men dessverre er det ikke slik. Vi har derfor iverksatt en del mangfoldstiltak i Posten som en del av samfunnsansvaret vårt, sier konserndirektør Randi Løvland til Utrop.

Annonse

Interessante fakta om dekk

Dekk er en av bilens aller viktigste komponenter, og de aller fleste kjøper, bytter og håndterer mange sett med dekk i løpet av livet. 

Holmlia-læreren som vil hjelpe ungdom

– Politikere og voksne har et felles ansvar for oppdragelsen av unge på Holmlia. Ungdommene har ikke skylden for fravær av ressurser og hjelpeapparater, mener lærer Daniel Brekke Andersen, som vil hjelpe ungdommene ut av problemer han selv hadde.

Julia Wanda: – Uten trygghet, lite tilhørighet

Julia Wanda mener trygghet skaper tilhørighet. Og derfor vil hun fremme positive rollemodeller i det flerkulturelle Norge i sin organisasjon.

Norsk-tamilsk advokat: – Alt er interessant!

Kajathiry Nageswaran (24) fikk jobb som advokatfullmektig rett etter endte studier. 

www.AutoDeler.co.no