Søk i Utrops arkiv:

Hkeem: ydmyk, men ambisiøs

I 2015 hadde han ikke tenkt tanken på å bli musiker. I dag, mindre enn to år etter, er Hkeem klar for å innta by:Larm med nye sanger etter å ha sluppet suksesslåten "Fy faen" i april i fjor. 

Løper 15 timer i strekk for flyktninger

For å hjelpe internt fordrevne barn i Irak skal Aleksander Mauseth Tangen løpe fra hjembyen Gjøvik til Oslo. Tanken er å crowdfunde begivenheten og sende pengene sørover. 

Kinam med mange jern i ilden

I tillegg til å være designer og entreprenør, barne- og ungdomsarbeider, mor til tre, samt utdannet kokk – er Kinam Konlan hjernen og hjertet bak prisutdelingen Genesis awards som har som mål å løfte frem norsk-afrikanere i den kreative bransjen.

Idrettslig lege

Zubair Akram (27) vant i høst et Norgesmesterskap i styrkeløft. Og når han ikke behandler pasienter eller løfter vekter, driver han med en pakistansk versjon av hestepolo.

Utrop som e-avis

Spilleavhengigheten blant innvandrere er høy

Innvandrere i Europa er overrepresentert på statistikker når det gjelder spilleavhengighet.

Les mer

Spark en ball for rohingya-flyktninger

Bidra til miljøbevisste tiltak i flyktningleiren i Bangladesh!

28 dager igjen

– Vær stolt om jeg dør for Kurdistan, mamma

Siden Storbritannia og Frankrike etter 1. verdenskrig delte Kurdistan mellom Irak, Iran og Tyrkia, har kurdere kjempet for selvstendighet. I kurdiske motstandsgrupper er både kvinner og menn villige til å kjempe til døden.

– Freden opprettholdes bedre med kvinner

Det er tredje gangen generalmajor Kristin Lund (59) har skrevet historie. Nå som første kvinnelige sjef for FN-observatørene i Midtøsten. 

– Et A4-liv er kjedelig

Amir Hashani (27) har cerebral parese (CP), er åpen homofil, og har muslimsk familiebakgrunn fra Kosovo. – Jeg kan jo ikke være noe annet enn meg selv, fullt og helt, sier han selvsikkert.

Søk i et flerkulturelt digitalt bibliotek

En gjeng med store planer

Ariel, Luisa, Mario og Karina driver en liten nettradio fra et 30 kvadratmeters kontor på Sinsen, men har allerede titusener av lyttere fra hele verden.

Fra skolelei til artist

Han spilte rollen som Adam Malik i siste sesongen av Skam, men det er egentlig musikken som driver Adam Ezzari (18). 4. november står han på scenen på Oslo World Music Festival. 

Fikk råd om å bli pølsemaker

Zulfiqar Munir hadde dårlige karakterer, og fikk beskjed om at matbransjen var det eneste stedet for ham. I stedet ble han en av Norges første advokater med pakistansk familiebakgrunn.

Fra flyktning til offiser

Luan Dinh Truongs familie kom til Norge på 80-tallet. Da var Luan 10 år. Nå er han 46 år og offiser

Utrop på Facebook
Annonse

Fortsetter å satse på mangfold

– Egentlig skulle vi gjerne vært fargeblinde og 100 prosent fokuserte på kompetanse alene, men dessverre er det ikke slik. Vi har derfor iverksatt en del mangfoldstiltak i Posten som en del av samfunnsansvaret vårt, sier konserndirektør Randi Løvland til Utrop.

Annonse

Innvandrere og diabetes

Diabetesforbundet har mye tilrettelagt informasjon for personer med innvandrerbakgrunn.

Annonse

Interessante fakta om dekk

Dekk er en av bilens aller viktigste komponenter, og de aller fleste kjøper, bytter og håndterer mange sett med dekk i løpet av livet. 

Flyktningen som ble rektor

Rawafid Shahad (51) var bestemt på at hun skulle bruke lærerutdannelsen da hun kom til Norge. I dag er hun rektor ved Urtehagen Videregående Privatskole.

– Et flerkulturelt arbeidsliv med norsk preg

Leder for NITO Sør, Malini Sarah Espeland, er ikke som alle andre fagforeningssjefer.

Kystpartipolitiker og nordlending

– Hvor er demokratiet som alle snakker om? Her i nord føler vi oss bare overkjørt av fylkessammenslåinger, nedleggelser og annen "mainnskitt", er tonen fra Kystpartiets første stortingskandidat med minoritetsbakgrunn, somaliskfødte Ahmed Aadan Warsame.

www.AutoDeler.co.no