Søk i Utrops arkiv:

Islam og fortolkningsaktivitet

Over en milliard menneskeliv på global basis bekjenner seg til islam. Dermed kan islam beskrives som en enestående legitimeringsinstans på ulike nivå da den spiller en sentral rolle i muslimenes liv – kognitivt, politisk, historisk og kulturelt.Legitimitetsproblemet i islam

Ingen norske muslimer har så langt vært involvert i noe terrorangrep i vestlige land, og det er ingen
muslimske gettoer i Norge.

Ufiltert om hat-ideologi

NRK Brennpunkts seneste dokumentar om ny- og gammel-nazisme grupper informerer godt i en tid hvor mange ikke kan sin grunnleggende ABC om hatgrupper. Først og fremst er det presentasjonsformen som er problematisk.

Er muslimer negative til jøder?

"Muslimer er mer negative til jøder enn resten av befolkningen", lyder overskriften i en sak i Aftenposten. I bunnen av artikkelen får vi lese at 30 prosent av nordmenn tror at muslimene tar over Europa.

Utrop som e-avis

Spilleavhengigheten blant innvandrere er høy

Innvandrere i Europa er overrepresentert på statistikker når det gjelder spilleavhengighet.

Les mer

Fortellinger om flukt

Hvordan er det å komme alene til Norge som 16-åring? Hva gjør du når du er barnesoldat og din siste mulighet er flukten over Middelhavet? Hvordan finner du håp når du sitter i en kjeller med moren din mens bombene faller på utsiden?

31 dager igjen

Da «de» styrte landet

Hvor mange land finnes det egentlig, der man kunne samle tidligere ledere ved et spisebord og la dem diskutere fortidens viktige saker?

“Jeg visste ikke at norske menn kunne være sånn”

Med #Metoo-kampanjen er det blitt satt sterkt fokus på seksuell trakassering i ulike bransjer.

Ny kritikk mot Brochmann-rapportene

Det først nå det kommer sterk faglig kritikk av "innvandringsregnskapet" fra forskerhold. 

Søk i et flerkulturelt digitalt bibliotek

Tekster som treffer den norske nerven

Bok om «norskhet» sett fra fra ulike perspektiver representerer stemmer som tar et oppgjør med hverdagsrasismen og tar definisjonsmakten tilbake fra dem som ikke aner hva det vil si å være synlig minoritet i dagens Norge, skriver Tony Burner i denne anmeldelsen. 

Ingen rett til å straffe frafalne muslimer

Selv om frafall nevnes flere ganger i Koranen, nevnes det ingen straff som menneskene er pålagt å utføre på de frafalne, skriver imam Yasir Fawzi i dette innlegget.

Ta hensyn til asylbarna

Det er behov for et system som tar hensyn til barnas beste.

Frihavnen som ikke finnes

Norge kan bli et frihavn for unge afghanske menn, mener integreringsministeren. Faktum er at det aldri kommer til å bli det, fordi det aldri fantes.

Utrop på Facebook
Annonse

Fortsetter å satse på mangfold

– Egentlig skulle vi gjerne vært fargeblinde og 100 prosent fokuserte på kompetanse alene, men dessverre er det ikke slik. Vi har derfor iverksatt en del mangfoldstiltak i Posten som en del av samfunnsansvaret vårt, sier konserndirektør Randi Løvland til Utrop.

Annonse

Innvandrere og diabetes

Diabetesforbundet har mye tilrettelagt informasjon for personer med innvandrerbakgrunn.

Annonse

Interessante fakta om dekk

Dekk er en av bilens aller viktigste komponenter, og de aller fleste kjøper, bytter og håndterer mange sett med dekk i løpet av livet. 

– Statsråd på kollisjonskurs med virkeligheten

Budsjettområdene som kulturminister Linda Helleland (FrP) har ansvaret for lider av kutt. Likvel skryter hun av at hun «prioriterer en sterk offentlig finansiering av norsk kunst og kultur. Det skriver Masud Gharahkhani, Stortingsrepresentant (Ap).

Feil om Tyrkia i Aftenposten

Aftenpostens korrespondent har valgt å bruke sterke ord som "blodig" og "borgerkrig" i overskriften. Er det rimelig å stille spørsmål ved om denne ordbruken faktisk gjengir et riktig bilde av Tyrkia?

SSB midt i stormen

Helt siden planene for omorganiseringen av Statistisk Sentralbyrå (SSB) ble gjort kjent 21. oktober, har det, som flere medier har uttrykt det, ”stormet” rundt byrået som lager mange av de viktigste beregningene om det norske samfunnet.

www.AutoDeler.co.no