Søk i Utrops arkiv:

Flere trenger å lære Savosnick å kjenne

Savosnicks bok Jeg ville ikke dø er verdifulle kommentarer og observasjoner fra et unikt liv, skriver forfatter Sercan Leylek.

 

Fra «lik og del» til «beklag og slett»

Når det å "dumme seg ut" på sosiale medier ender opp med rikspolitisk kalabalik og brannslukking er det kanskje lurt å tenke seg om før man poster. Men også like lurt er det å tenke seg om før man tolker en politisk motstander slik fanden leser Bibelen.

«Hvorfor ansetter du så mange utlendinger?»

Da jeg ble regionsjef i Eniro, bestemte jeg meg, uten å si det til noen, for at minimum 50 prosent av min avdeling ikke skulle ha norsk bakgrunn. 

Alle dager må være 8. mars

Kjære kvinner, gratulerer med kvinnedagen. Dagen i dag er den viktigste dagen for mange. Det er frihetens dag. I dag feirer kvinner i hele verden friheten.

 
Utrop som e-avis

Spilleavhengigheten blant innvandrere er høy

Innvandrere i Europa er overrepresentert på statistikker når det gjelder spilleavhengighet.

Les mer

Gratis dagstur for mor og barn/ungdom (0-17 år)

DATO
Søndag 25. mars, turleder: Shadi Motei, tlf. 90474027
Tirsdag 27. mars, turleder: Shadi Motei, tlf. 90474027
Lørdag  31. mars, turleder: Hibaaq Siidow, tlf. 97635584
Søndag  1. april,  turleder: Dearit Tesfay, tlf. 41248071


UDI fyller 30 år

Velkommen til fagseminar i anledning UDIs 30 årsfeiring.

12 dager igjen
26 dager igjen

– Ta avstand fra Lurås

I dag i 2018, selve kvinnedagen må den unge kvinnen Sumaya holde seg innendørs nettopp fordi Helge Lurås og hans menn føler seg svært truet av en hijabkledde kvinne som utfordrer maktpersoner med sin skarpe penn.

Gi nyankomne en norsk fadder

Med friske, røde kinn melder Abid Raja fra skiløypene på Norefjell at en nasjonal dugnad må til for å skape bedre integrering. Alle kan gjøre noe, sier han, og mener at nyankomne bør få en norsk fadder fra første dag. Jeg er helt enig.

Problemet er ikke at søskenbarn gifter seg, men at de puler

Hvis man er vokst opp og sosialisert inn i en kultur og et samfunn hvor man skal ha minst mulig kontakt med det motsatte kjønn enn sine slektninger, så vil ens søskenbarn og tremenninger være de unge menneskene man omgås med, blir kjent med og kanskje også får romantiske følelser for. 

Søk i et flerkulturelt digitalt bibliotek

Koranskole til besvær

NRKs avsløringer om grov oppdragervold av norsk-somaliske barn på koranskole i Somalia burde ikke komme som en overraskelse. Nettopp dette gjør saken så trist.

Inkludering fører til integrering

Stort sett går integreringen bra i Norge og bedre sammenliknet med andre land, men det er unntakene som problement. Et unntak er ett unntak for mye.

Sercans råd til bok-promotering

Sliter du med å markedsføre boken din? Her får du råd fra meg, en norsk-tyrkisk forfatter som nettopp har kommet ut med min første på det norske markedet.

Overdrevent om sprikende valgdeltagelse i Oslo

Når Oslos varaordfører Khamshajiny Gunaratnam påstår at variasjonen i valgdeltakelse er på over 40 prosentpoeng, er det en voldsom overdrivelse, skriver "Doremus Schafer" i dette innlegget.

Utrop på Facebook
Annonse

Fortsetter å satse på mangfold

– Egentlig skulle vi gjerne vært fargeblinde og 100 prosent fokuserte på kompetanse alene, men dessverre er det ikke slik. Vi har derfor iverksatt en del mangfoldstiltak i Posten som en del av samfunnsansvaret vårt, sier konserndirektør Randi Løvland til Utrop.

Annonse

Interessante fakta om dekk

Dekk er en av bilens aller viktigste komponenter, og de aller fleste kjøper, bytter og håndterer mange sett med dekk i løpet av livet. 

Nei til fengsling av barn, Listhaug

Regjeringen ønsker å fortsette med å fengsle asylbarn uten å prøve mer humane alternativer.

Nye krigsvinder på Balkan?

Avisen The Gurdian har detaljert skrevet om våpeninnkjøp og mer militarisering og separatistiske tendenser i den serbiskkontrollerte republikken i Bosnia-Hercegovina. Noe som bør få alarmklokkene i det internasjonale samfunnet til å ringe igjen.

Det handler om å inkludere alle

Nylig ble det reist kritikk mot Erna Solbergs valg av statsråder, en «blendahvit» samling som var lite representativt for det moderne, flerkulturelle Norge.

www.AutoDeler.co.no