NRK svarer Ismael A. Hussein

De to journalistene som har jobbet med saken siden mars i fjor har selv initiert denne saken, uten noe forutgående tips, skriver fagredaktør i NRK Knut Magnus Berge i dette innlegget.

Bashe Musse urimelig behandlet av NRK

Jeg har sett hele intervjuet med Bashe Musse angående saken om koranskolebarna. Jeg lyttet intervjuet tre ganger og tolket det ord for ord. Nå sitter jeg igjen med et inntrykk av at Bashe har blitt urimelig behandlet.

Oslos skjebne i realitetsdistanserte politikere

Politikere må slutte å trekke konklusjoner som kultur. Å gå løs på kultur blir ukorrekt, da kriminalitet ikke oppfordres i de fleste hus. Det begås kriminalitet av alle nasjonaliteter, skriver Afroz A. Shah som er utdannet lege.

Misvisende, feil og ubalansert fra HRS

HRS-gjengivelsen av Høyesterettsdom er vesentlig misvisende, skriver Doremus Schafer i dette innlegget.

Utrop som e-avis

Gratis kurs - livredning i vann for ungdom

Norsk Folkehjelp Oslo - OASEN, Kvinner Krysser Grenser
tilbyr gratis kurs - livredning i vann for ungdom alder
13 - 18 år i Oslo
Søndag 24. juni 2018
kl : 10:00 - 15:30

Fredskonferansen «Dialogbyen Lillehammer»

Fredsfolk fra noen av verdens vanskeligste konflikter møtes på Lillehammer.
 
 

Frokostseminar: Inkluderende bedrifter

Oslo kommune sitt mål er å minske sosiale forskjeller og skape en varmere og mer inkluderende by.

4 dager igjen
I dag
5 dager igjen

Øst-kurdiske arbeidere i streik mot det iranske regimet

Debatt: Iran har stengt flere grenseoverganger mot Irak, noe som har rammet samfunn i iransk Kurdistan hardt. Til tross av trusler, arrestasjoner og bruk av anti-opprørsstyrker holder en over to uker lang streik koken.

Farlig å forby noe som ikke eksisterer

Kommentar: Fremskrittspartiet vedtok i helgen forbud mot bønnerop i Norge. Bønnerop er ikke et problem i dag. Ved å konstruere problemer, på denne måten, kan det gå troll i ord. I sin ytterste konsekvens kan hatefulle ytringer motivere til og legitimere vold.

Norsk på papiret, men ikke i hjertet?

DEBATT: Siv Jensen sa i sin tale til FrP’s landsmøte lørdag at noen mennesker i dette landet er “muligens norske på papiret, men de er det ikke i hjertet.” Det er så man skvetter litt når man hører en slik setning sagt av en norsk stortingspolitiker, skriver Sven Henriksen i dette innlegget.

Søk i et flerkulturelt digitalt bibliotek

Forbud mot omskjæring er uttrykk for kulturell arroganse

Man regner med at gravide kvinners drikking av alkohol er blant de største årsakene til psykisk utviklingshemning i Norge. Er ikke dette lemlestelse av barn i mors mage?, argumenterer Sohaib Ahmed i denne kommentaren.

Omskjæringsdebatten: Et umulig forslag for norske jøder

SVs landsstyre skal denne helgen ta stilling til et forslag om å innføre aldersgrense for omskjæring av gutter. Jeg vil sterkt fraråde SVs landsstyre å gjøre et slikt vedtak.

Adoptert og akseptert, men ingen farget rasist

Når jeg selv fikk et nysgjerrig spørsmål om min bakgrunn, så hjalp det ikke å dra noen små gloser på aymara eller fortelle om Pizarro. Jeg måtte lage meg mitt eget språk og tilpasse det ovenfor andre. 

– Ta tilbake den humane faktoren

To Ap-medlemmer er kritiske til den nye innvandringspolitiske talsmannen i Arbeiderpartiet. 

Utrop på Facebook
Annonse

De beste tipsene for en magisk sommerfest!

Det er mye å tenke på når sommeren står for døra, ferien skal planlegges med alt mulig gøy, som grillfester i hagen og party på stranden. Her er festeksperternes 5 beste tips på hvordan du fikser den ultimate sommerfesten!

Annonse

Slik beskytter du deg mot nettsvindel. Les mer her!

Vi opplever mer og mer nettsvindel – også i Norge. Spørsmålet er hva det er vi kan gjøre selv for å beskytte oss mot IT-kriminalitet? Det finnes heldigvis noen enkle grep som vi alle sammen kan foreta, og som kan være med til at du ikke blir den neste som blir svindlet. Her kan du lese mer om disse!

Annonse

Fortsetter å satse på mangfold

– Egentlig skulle vi gjerne vært fargeblinde og 100 prosent fokuserte på kompetanse alene, men dessverre er det ikke slik. Vi har derfor iverksatt en del mangfoldstiltak i Posten som en del av samfunnsansvaret vårt, sier konserndirektør Randi Løvland til Utrop.

Annonse

Interessante fakta om dekk

Dekk er en av bilens aller viktigste komponenter, og de aller fleste kjøper, bytter og håndterer mange sett med dekk i løpet av livet. 

– Fører til polarisering av samfunnet

28 januar skrev nyateisten Håvard Pedersen i et NRK-innlegg at han oppriktig mener religion som konsept er skadelig for samfunnet.

– Vi må se utenfor familien

Ifølge skribent Amal Aden er det ikke bare de nærmeste som driver med sosial kontroll. Ungdom har et «helt hav» som kontrollerer dem. 

– Fakta må ha makta

Varaordfører i Oslo og bystyrerepresentant er skeptiske til påstandene nettstedene Resett, Document.no og Human Rights Service får komme med. 

www.AutoDeler.co.no