Hvem kan være Norges Frances Black?

11. juli vedtok det irske senatet et forbud mot import av varer produsert i Israels ulovlige bosettinger på okkupert palestinsk område. 

– Ikke la deg bli hjernevasket av Lurås

– Helge Lurås i Resett ber oss stenge ute alle andre stemmer, og gi ham og hans likesinnede eksklusiv tilgang til sinnet vårt. Hvilken nytte kan det ha å skjerme folk fra alle andre perspektiver på verdensbildet enn ett eneste? 

At kristendom skal utgjøre halvparten av KRLE-faget i 2018 er hårreisende

Fagfornyelsen er noe jeg som lærerstudent har fulgt tett og det blir min framtidige rettesnor som lærer. Akkurat av den grunn trodde jeg at jeg så syner da jeg leste hva kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner lanserte som de nye kjerneelementene i faget KRLE.

(Nett)debattens prinsipper

Hva forteller hetsen mot Sumaya Jirde Ali, Lan Marie Nguyen og Azra Gilani oss?

Utrop som e-avis

Muslimske høyreekstreme?

Senter for Sekulær Integrering (SSI) gjennomgår i dette innlegget argumentene fra Islamsnets nye video.

Vi blir lurt trill rundt

Flere dager etter at president i USA, Donald Trump, uttalte at han ville ende administrasjonens vedtak om å skille barn fra foreldre, er de små fortsatt ikke kommet tilbake i mors og fars trygge armer.

Europa stenger dørene for flyktninger

Italia besluttet denne uken å stenge sine havner for redningsskipet Aquarius med 630 flyktninger og migranter om bord. Tilslutt måtte skipet til Spania for å få lov til å legge til kai. Italia er ikke det første landet som sier nei til flyktninger.

Søk i et flerkulturelt digitalt bibliotek

Har Sylvi Listhaug et poeng?

Ja, kulturen i Norge er bedre på noen områder enn andre. Noe som også muslimske representanter er enige i.

Hvorfor må kvinner ha vitner når de blir trakassert?

Det er et problem at kvinner ikke blir trodd med mindre vi har vitner tilstede.

VM som PR-redning

Russland har i de siste årene blitt kjent ute i verden for stedfortrederkrig, homohat og rasistisk motivert vold. Sjeldent har et VM-sluttspill vært mer kjærkomment som et pusterom for et land med et så stort imageproblem overfor resten av verden.

Grooming-skandalen som ble kapret

Den britiske samfunnsdebattanten Maajid Nawaz mener det er lite hensiktsmessig å gå etter den sterkt islam-kritiske aktivisten Tommy Robinson for hans engasjement i "grooming-saken". Han refser istedet storsamfunnet for å ikke ha snakket ut om overgrepsskandalen.

Utrop på Facebook
Annonse

De beste tipsene for en magisk sommerfest!

Det er mye å tenke på når sommeren står for døra, ferien skal planlegges med alt mulig gøy, som grillfester i hagen og party på stranden. Her er festeksperternes 5 beste tips på hvordan du fikser den ultimate sommerfesten!

Annonse

Slik beskytter du deg mot nettsvindel. Les mer her!

Vi opplever mer og mer nettsvindel – også i Norge. Spørsmålet er hva det er vi kan gjøre selv for å beskytte oss mot IT-kriminalitet? Det finnes heldigvis noen enkle grep som vi alle sammen kan foreta, og som kan være med til at du ikke blir den neste som blir svindlet. Her kan du lese mer om disse!

Annonse

Fortsetter å satse på mangfold

– Egentlig skulle vi gjerne vært fargeblinde og 100 prosent fokuserte på kompetanse alene, men dessverre er det ikke slik. Vi har derfor iverksatt en del mangfoldstiltak i Posten som en del av samfunnsansvaret vårt, sier konserndirektør Randi Løvland til Utrop.

Annonse

Interessante fakta om dekk

Dekk er en av bilens aller viktigste komponenter, og de aller fleste kjøper, bytter og håndterer mange sett med dekk i løpet av livet. 

Når debattene låses i posisjonene

Vi må kunne si at vi ikke tror på alt, uten at det betyr at vi fornekter alt, skriver Sunnev Gran i dette innlegget.

Trekk deg, Bashe Musse

Bashe Musse, bystyrepolitiker for Arbeiderpartiet i Oslo og talsperson for somaliere dreit på draget denne uken. Men det er ikke derfor han må trekke seg.

NRK svarer Ismael A. Hussein

De to journalistene som har jobbet med saken siden mars i fjor har selv initiert denne saken, uten noe forutgående tips, skriver fagredaktør i NRK Knut Magnus Berge i dette innlegget.

www.AutoDeler.co.no