Statsviter ser til India for å forstå europeisk politikk

– Innsikter fra utviklingsland kan hjelpe oss å forstå hvorfor vi nå ser mange utbryterpartier i Europa, mener den prisbelønte statsviteren Francesca Jensenius.

Norsk-bosniere: – Vi vil ha rettferdighet for David

En elektrikerstudents mystiske dødsfall har skapt opprør i Bosnia på tvers av etniske skillelinjer. Også her hjemme holdt norsk-bosniere en protest og underskriftskampanje.

Syrisk flyktning: – Norge må delta i fredsprosessen

Som opposisjonell alawitt var Syria livsfarlig for Reta Jameel Khairbek og hennes familie. Hun ber Norge være med i fredsprosessene i stedet for å delta i krigen."Hva om Norge trener noen som tar livet av mine venner?"

Gassama (22) blir fransk etter å ha reddet fireåring

En 22-åring fra Mali belønnes med fransk statsborgerskap og jobb som brannmann etter å ha reddet en fireåring som hang etter armene fra en balkong i Paris.

Utrop som e-avis

Gratis kurs - livredning i vann for ungdom

Norsk Folkehjelp Oslo - OASEN, Kvinner Krysser Grenser
tilbyr gratis kurs - livredning i vann for ungdom alder
13 - 18 år i Oslo
Søndag 24. juni 2018
kl : 10:00 - 15:30

Fredskonferansen «Dialogbyen Lillehammer»

Fredsfolk fra noen av verdens vanskeligste konflikter møtes på Lillehammer.
 
 

Frokostseminar: Inkluderende bedrifter

Oslo kommune sitt mål er å minske sosiale forskjeller og skape en varmere og mer inkluderende by.

4 dager igjen
I dag
5 dager igjen

Omtale av innvandrere stopper bokutgivelse i Sverige

Forlaget Ordfront vil ikke gi ut Lionel Shrivers siste roman, The Mandibles. – Jeg synes det er et problem hvordan forfatteren skriver om innvandrere i boken, sier forlagssjef Pelle Andersson. 

Somalisk eks-flyktning ble Lord Mayor

28 år gamle Magid Magid kunne ikke et ord engelsk da han som femåring kom fra det krigsherjede Somalia. Nylig ble han valgt til seremoniell borgemester (Lord Mayor) i den nord-engelske byen Sheffield.

Innvandrere i Østerrike har færre bomuligheter

Familier med innvandrer- og flyktningbakgrunn har ofte færre muligheter når det kommer til bomuligheter, kommer det frem i fersk forskningsrapport fra Østerrike.

Søk i et flerkulturelt digitalt bibliotek

Kvinne nektes fransk nasjonalitet etter håndhilse-nekt

En kvinne med muslimsk bakgrunn ble i 2016 nektet å bli fransk etter å ha nektet å håndhilse to menn under et statsborgerskapsseremoni. Tidligere denne uken opprettholdt landets høyeste rettsinstans avgjørelsen.

Avslører omfattende seksuelt misbruk på utlendingsinternat

Seksuelt misbruk og trakassering er et utbredt problem på utlendingsinternater og liknende institusjoner i USA. Her har både menn og kvinner forsøkt å si «me too» i årevis.

Falun Gong og øyenvitnenes historier

De siste 20 årene har mllioner av Falun Gong-tilhengere blitt arrestert, torturert og til med drept. Mange Falun Gong-tilhengere har måttet flykte fra Kina til andre land, også til Norge. 

Norsk-brasilianere: – Hydro, ta ansvar

Norsk Hydro må stille 340 millioner i sikkerhet for miljøfarlige utslipp i Brasil. Norsk-brasilianske aktivister møtte selskapets representanter, og mener storkonsernet må ta ansvar for skadene de har påført nærmiljøet.

Utrop på Facebook
Annonse

De beste tipsene for en magisk sommerfest!

Det er mye å tenke på når sommeren står for døra, ferien skal planlegges med alt mulig gøy, som grillfester i hagen og party på stranden. Her er festeksperternes 5 beste tips på hvordan du fikser den ultimate sommerfesten!

Annonse

Slik beskytter du deg mot nettsvindel. Les mer her!

Vi opplever mer og mer nettsvindel – også i Norge. Spørsmålet er hva det er vi kan gjøre selv for å beskytte oss mot IT-kriminalitet? Det finnes heldigvis noen enkle grep som vi alle sammen kan foreta, og som kan være med til at du ikke blir den neste som blir svindlet. Her kan du lese mer om disse!

Annonse

Fortsetter å satse på mangfold

– Egentlig skulle vi gjerne vært fargeblinde og 100 prosent fokuserte på kompetanse alene, men dessverre er det ikke slik. Vi har derfor iverksatt en del mangfoldstiltak i Posten som en del av samfunnsansvaret vårt, sier konserndirektør Randi Løvland til Utrop.

Annonse

Interessante fakta om dekk

Dekk er en av bilens aller viktigste komponenter, og de aller fleste kjøper, bytter og håndterer mange sett med dekk i løpet av livet. 

Norsk-oromoer: – Kutt samarbeid med regimet

Fredag samlet oromoer fra hele Norge seg til en protest utenfor Stortinget, under slagord som "Stopp folkemordet i Oromia".

Føler seg lurt av norsk-tamilsk jente

Det som han trodde var forelskelse og kjærlighet, viste seg å bli et langvarig mareritt. Her er historien til Skandarajah Shyamalan, som fremdeles ikke er ferdig med den norsk-tamilske jenta han mener har lurt ham.

Landet med de lykkeligste innvandrerne

Finland er nå rangert som det mest lykkelige landet i verden, og som landet med de lykkeligste innvandrerne.

www.AutoDeler.co.no