Søk i Utrops arkiv:

Sender hjem 100 bistandsbudsjetter

Migranter verden over sender hjem svimlende 3700 milliarder kroner hvert år, noe som tilsvarer 100 norske bistandsbudsjetter, ifølge FN-rapport.

– Hvor får de sin frimodighet fra?

I en kommentar av Erlend Sundar titulert «Jeg er rasende», raser han mot det han ser på som allmenhetens likegyldighet til de mange tilfeller av jødehat uttrykt i Sverige i den siste tiden.

En julegave mot barneekteskap

I dag slukkes FM-nettet i Norge. Nå sendes deler av radionettet til Malawi. Det betyr at ungdomskanalen Radio Timveni i Malawi vil kunne nå ut til hele befolkningen i landet.

– Islamistgruppe misbruker rohingya-flyktningene

Hizb-ut-Tahrir, som er bannlyst i Bangladesh, men lovlig i flere europeiske land, beskyldes for å misbruke flyktningtragedien i Myanmar for egen politisk vinning.

Utrop som e-avis

Spilleavhengigheten blant innvandrere er høy

Innvandrere i Europa er overrepresentert på statistikker når det gjelder spilleavhengighet.

Les mer

Fortellinger om flukt

Hvordan er det å komme alene til Norge som 16-åring? Hva gjør du når du er barnesoldat og din siste mulighet er flukten over Middelhavet? Hvordan finner du håp når du sitter i en kjeller med moren din mens bombene faller på utsiden?

31 dager igjen

Krever dansk-palestinsk konsulent fjernet

Asmaa Riyad Abdol-Hamid er i manges lepper om dagen etter en omstridt Facebook-oppdatering om konflikten i Israel og Palestina. 

Lekket dokument avslører flyktningleire

Et lekket dokument skal ha avslørt byggingen av fem flyktningleire på grensen mellom Kina og Nord-Korea. Leirene skal bygges for å forberede mulig folkevandring på grunn av den spente situasjonen i Nord-Korea. 

Vil bringe EU-stater til internasjonal domstol

EU medvirker til tortur av migranter i Libya, ifølge en rapport fra Amnesty International. 

Søk i et flerkulturelt digitalt bibliotek

Norsk-pakistansk regissør dokumenterte nynazister

I Deeyah Khans nyeste dokumentar har hun vært opptatt av å forstå hvem vi er som mennesker og hva som får oss til å gjøre det vi gjør. 

Trump får polariserte reaksjoner

Meningene er delte etter at USAs president Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad. 

Nekter å fly uttransporteringer

Flere tyske piloter nekter å delta i deportasjoner av asylsøkere som har fått avslag. På samme tid er det rekordhøye tall for antall asylsøkere som anker, og vinner, utvisningsordren mot seg.

Iranske kvinner blir politiske aktører

Ved å sørge over kvinner som martyrer i Iran, anerkjenner man dem som politiske aktører, sier kjønnsforsker Gilda Seddighi. Hun har forsket på Facebook-sider om iranere som er døde eller fengslet.

Utrop på Facebook
Annonse

Fortsetter å satse på mangfold

– Egentlig skulle vi gjerne vært fargeblinde og 100 prosent fokuserte på kompetanse alene, men dessverre er det ikke slik. Vi har derfor iverksatt en del mangfoldstiltak i Posten som en del av samfunnsansvaret vårt, sier konserndirektør Randi Løvland til Utrop.

Annonse

Innvandrere og diabetes

Diabetesforbundet har mye tilrettelagt informasjon for personer med innvandrerbakgrunn.

Annonse

Interessante fakta om dekk

Dekk er en av bilens aller viktigste komponenter, og de aller fleste kjøper, bytter og håndterer mange sett med dekk i løpet av livet. 

– Heller fokuser på eget land, Theresa

Statsminister Theresa May i Storbritannia fordømmer at USAs president Donald Trump delte videoene til en høyreradikale og islamfiendtlige britisk organisasjon. Han mener på sin side at britene istedet må fokusere på islamistisk terror.

Flyr bistand til flyktninger i Øst-Afrika

Eivind Lindtjørn har ingen vanlig jobb. Daglig flyr han over noen av verdens mest konfliktfylte områder i Øst-Afrika med bistand til flyktninger. 

Nesten en milliard funksjonshemmede ekskludert fra arbeidslivet

15 prosent av verdens befolkning – en milliard mennesker – har en funksjonsnedsettelse. Nesten alle står utenfor arbeidslivet. 
 
 
www.AutoDeler.co.no