Søk i Utrops arkiv:

Film med samtidsverdi

Fortellingen om Wakanda og Black Panther er fiksjon, men har skremmende likheter med dagens virkelige verden.

Kontroversiell film med Oslo-premiere

I januar hadde den mye omtalte Bollywood-filmen Padmaavat, også kjent som Padmavati, premiere på Colosseum, kun én dag etter verdenspremieren. Veien til kinosalen har imidlertid vært lang og preget av en rekke voldelige protester i hjemlandet.

– Våg å hente nye stemmer

Nasra Omar i Tromsø kommune oppdfordrer kulturlivet til å komme med ideer til hvordan inkludere flere.

Utøya-film lovprist i Berlin

Utøya 22. juli har deltatt i hovedkonkurransen i den internasjonale filmfestivalen i Berlin (Berlinalen), hvor festivalens økumenisk jury har vurdert konkurransens filmer for deres samfunnsmessige bidrag.

Utrop som e-avis

Spilleavhengigheten blant innvandrere er høy

Innvandrere i Europa er overrepresentert på statistikker når det gjelder spilleavhengighet.

Les mer

Gratis dagstur for mor og barn/ungdom (0-17 år)

DATO
Søndag 25. mars, turleder: Shadi Motei, tlf. 90474027
Tirsdag 27. mars, turleder: Shadi Motei, tlf. 90474027
Lørdag  31. mars, turleder: Hibaaq Siidow, tlf. 97635584
Søndag  1. april,  turleder: Dearit Tesfay, tlf. 41248071


UDI fyller 30 år

Velkommen til fagseminar i anledning UDIs 30 årsfeiring.

12 dager igjen
26 dager igjen

Gjør comeback i Melodifestivalen

Svensk-chilenske DJ Mendez herjet på hitlistene tidlig på 2000-tallet. Nå gjør han comeback som finalist i svenskenes kvalifisering til Eurovision Song Contest.

Tar Tøyenungdommen til nye høyder

På toppen av Holmenkollen er det bitende kaldt, men det setter ingen demper for 7-klassingene fra Tøyenområdet som under tiltaket «Ø på Snø» får gratis opplæring og tilgang til Oslo Vinterpark gjennom hele vinteren.

22. juli-film til Berlin-festival

Spillefilmen Utøya 22. juli av Erik Poppe skal vises i hovedkonkurransen ved Berlin internasjonale filmfestival. 


Søk i et flerkulturelt digitalt bibliotek

Fire sjeler i brann

Flyktninger og asylsøkere møter mye skepsis, og en del nordmenn frykter til og med at de skal ødelegge landet vårt. Men noen går i stikk motsatt retning. De bruker all sin tid på å støtte og hjelpe flyktninger. Utrop møtte fire av dem. 

Mangfoldsforkjemperen

Næringslivet må innse verdien av mangfold og rekruttere flere flyktninger, mener gründer og flyktning Aiman Shaqura (36). 

Transkulturell tidsreise med rettferdighetsfokus

I sin nyeste bokutgivelse, Mannen og muren, lar forfatter Sercan Leylek ikke bare fantasien få grenseløs utfoldelse, men setter seg også fore å gi retning til folks moralske kompass.

«Skam»-guttene skal lage podkast

I podkasten skal fire av guttene fra «Skam» snakke om hvordan det er å være andregenerasjons-innvandrer i Norge. Ønsket er at denne generasjonen skal være med å bekjempe fremmedfrykt. 

Utrop på Facebook
Annonse

Fortsetter å satse på mangfold

– Egentlig skulle vi gjerne vært fargeblinde og 100 prosent fokuserte på kompetanse alene, men dessverre er det ikke slik. Vi har derfor iverksatt en del mangfoldstiltak i Posten som en del av samfunnsansvaret vårt, sier konserndirektør Randi Løvland til Utrop.

Annonse

Interessante fakta om dekk

Dekk er en av bilens aller viktigste komponenter, og de aller fleste kjøper, bytter og håndterer mange sett med dekk i løpet av livet. 

Nisjeradioer holder liv i FM-båndet

FM-nettet er ikke helt slukket, tross totalomleggingen i fjor i hele Norge. Noen få minoritets- og nisjeradioer holder liv i en minimalversjon av den nå avskaffede standarden.

Benjaminprisen 2017 til Høyland ungdomsskole

I dag ble Benjaminprisen 2017 utdelt til Høyland ungdomsskole i Sandnes for skolens langsiktige og systematiske arbeid mot rasisme og diskriminering.

Hjelper utsatt minoritet

Han er ungarsk, men vet ikke helt hva det betyr lenger. Han er psykolog, men får ikke tillatelse til å arbeide som det i Norge. Likevel er ikke Krisztian Rozsa i tvil om hvem han er eller hva han vil.

www.AutoDeler.co.no