Søk i Utrops arkiv:

Islamske navn på vikingtekstiler

Ny forskning viser at vevde tegn av sølv- og silketråder på bånd funnet i svenske vikinggraver er nå tydet. Tegnene er arabiske og betyr henholdsvis ”Allah” og ”Ali”.

Kor(an)sang til ettertanke

Norske kor framfører koranresitasjoner i urnorske omgivelser. 

Flerkulturell og kvinnelig festivalprofil

Årets CODA-festival presenterer et mangfold av flerkulturelle danseforestillinger fra inn-og utland, mange av dem skapt av høyt profilerte kvinnelige koreografer.

NRK-anmelder: Bok beskriver virkelighet i det moderne USA

Boka det er snakk om er The Hate U Give, og virkeligheten det er snakk om, viser at det eksisterer sterke skiller mellom de hvite og svarte miljøene. 

Utrop som e-avis

Spilleavhengigheten blant innvandrere er høy

Innvandrere i Europa er overrepresentert på statistikker når det gjelder spilleavhengighet.

Les mer

Velkommen til kommunikasjonsseminar på Ullevål

Velkommen til vårt årlige seminar på Ullevål sykehus, Kunnskapsrik og trygg i møte med minoritetsspråklige familier.

39 dager igjen

Fargerik programlederkvartett i TV-aksjonen

Line Andersen, Mikkel Niva, Leo Ajkic og Benedicte Sukai Faal Bendiksen skal lede oss gjennom den over seks timer lange direktesendingen på NRK1 kommende søndag.
 
 

Bydelsmødrene i Alna feiret ettårsjubileum

"Bydelmødrene" er en frivillig organisasjon bestående av kvinner fra bydelen Alna. Foreningen har til hensikt å støtte andre kvinner i å oppdage og bruke egne ressurser for å styrke seg selv og deres barn og familier.

Kulturrådets ærespris til norsk-marokkaner

Konsertarrangør Miloud Guiderk tildeles Kulturrådets ærespris 2017. – Guiderk er en drivkraft som har satt dype spor i kulturlivet, sier rådsleder Tone Hansen.
 
 
Søk i et flerkulturelt digitalt bibliotek

Setter øst-vest-skillet i ny kontekst

Holder du til på Røa lever du i følge statistikken seks år lenger enn hvis du bor på Grønland. Reisen med linje 2 fra den ene stasjonen til den andre tar 17 minutter. 

En tradisjonell norsk hijab

Damene i Solør brukte hijab på 1800-tallet, fordi de trodde Gud befalte det. Kanskje kan vi finne noen av de samme refleksjonene som de gjorde seg rundt hodeplagg også hos dagens hijab-brukere.

– Et gjentreff med røttene mine

– For meg er 18. september kanskje årets viktigste og stolteste dag, forteller norsk-chilensk verdensmester i folkedans til Utrop.

– Kunst er grusom

Regissør Oskarar Koršunovas inspireres stadig vekk av ærligheten til dramatikeren Sarah Kane. Derfor er det ikke første, men fjerde gang han står bak regien på "Renset", som har premiere på Nationalteateret fredag. 

Utrop på Facebook
Annonse

Fortsetter å satse på mangfold

– Egentlig skulle vi gjerne vært fargeblinde og 100 prosent fokuserte på kompetanse alene, men dessverre er det ikke slik. Vi har derfor iverksatt en del mangfoldstiltak i Posten som en del av samfunnsansvaret vårt, sier konserndirektør Randi Løvland til Utrop.

Annonse

Innvandrere og diabetes

Diabetesforbundet har mye tilrettelagt informasjon for personer med innvandrerbakgrunn.

Annonse

Interessante fakta om dekk

Dekk er en av bilens aller viktigste komponenter, og de aller fleste kjøper, bytter og håndterer mange sett med dekk i løpet av livet. 

Annonse

Posten satser på inkludering

15 prosent minoritetsansatte i konsernet. 7,5 prosent flerkulturelle i stab og ledelsesstillinger: Dette er målene Posten Norge har satt seg innen utgangen av 2015. 

Viser fram Oslos utrolige talenter

OXLO champions presenterer portretter av flerkulturell ungdom som har fått til noe utenom det vanlige og har kommet seg opp og fram – mange av dem mot alle odds. Utstillingen åpner 15. september. 

Klart for årets Erasfestival

Planlegging og forberedelser for Erasfestivalen 2017 pågikk for fullt i løpet av uken. Nå ser arrangørene frem til en tiårsfeiring av en av de mest mangfoldige festivalene i Norge til helgen.

Årets Mela i bilder

Årets utgave av Mela-festivalen ble avholdt sist helg.