Innvandrere reiser «hjem» i ferien

Nordmenn velger charterferie til Syden, mens nordmenn med minoritetsbakgrunn reiser til "hjemlandet" for å besøke venner og slektninger.

Norsk-kinesisk hudlege: – Si ifra om føflekkreft

– Nordmenn kommer for sent til undersøkelse med sine kreftrammede føflekker, og derfor er vi i verdenstoppen i dødelighet av malignt melanom (føflekkreft), påpeker den norsk-kinesiske hudlegespesialisten Xiaotong Li.

Utlendingsnemnda saksøkt i 80 til 90 saker

Fra januar til juli 2018 har Utlendingsnemnda (UNE) blitt saksøkt i 80 til 90 saker. I flere av sakene kan det være flere saksøkere.

Faktisk.no: Norge har tatt imot 1500 asylsøkere for å avlaste Italia og Hellas

Norge tok frivillig imot 1500 asylsøkere for å avlaste Italia og Hellas, og var et av de få landene som faktisk fylte kvoten.

Utrop som e-avis

Skal du skyte en flyktning, Jon Helgheim?

Spørsmålet var stilt i kommentarfeltet da Helgheim (Frp) postet et bilde i militæruniform og våpen.

– Større ulikheter største trussel mot fellesskapet

Å stå utenfor ulike fellesskap kan føre til at folk søker mot destruktive grupperinger som tilfredsstiller det menneskelige behovet om å høre til, hevder sosiologiprofessor Aksel Tora ved NTNU.

Eldre innvandrerkvinner på tur til Nordkapp

Mange innvandrere har bodd i Norge over lang tid uten å ha hatt muligheten til å se og oppleve Nordkapp som er Norges nordligste punkt og største turistattraksjon. Derfor tok Innvandrerkvinners Ressurs- og Aktivitetsforum (IKRA) initiativ til å arrangere en tur for innvandrerkvinner over 50 år.

Søk i et flerkulturelt digitalt bibliotek

SSB-statistikk: Ghettofiseringen bremser opp

Tendensen til at innvandrere i økende grad vil bo nær andre innvandrere har snudd siden 2005. Men ikke overalt.

255 «oktoberbarn» har fått avslag

395 enslige mindreårige asylsøkere, de såkalte «oktoberbarna», har fått vurdert saken sin på nytt. Av disse er 255 blitt avvist, opplyser UDI.

Skjønnhetsprodukter farligere for mørke kvinner

Alle har hørt begrepet "man må lide for skjønnheten". For kvinner med mørkere hudtoner kan dette vise seg å være mer enn bare en frase

Kjemper for å normalisere psykiske problemer blant muslimer

– Jeg føler ikke lenger at det er flaut å snakke om psykisk helse. Åpenheten har gjort meg friskere. Den somaliske studenten Abdirahman Hassan forteller om å være psykisk syk og hjelpen han fikk.

Utrop på Facebook
Annonse

De beste tipsene for en magisk sommerfest!

Det er mye å tenke på når sommeren står for døra, ferien skal planlegges med alt mulig gøy, som grillfester i hagen og party på stranden. Her er festeksperternes 5 beste tips på hvordan du fikser den ultimate sommerfesten!

Annonse

Slik beskytter du deg mot nettsvindel. Les mer her!

Vi opplever mer og mer nettsvindel – også i Norge. Spørsmålet er hva det er vi kan gjøre selv for å beskytte oss mot IT-kriminalitet? Det finnes heldigvis noen enkle grep som vi alle sammen kan foreta, og som kan være med til at du ikke blir den neste som blir svindlet. Her kan du lese mer om disse!

Annonse

Fortsetter å satse på mangfold

– Egentlig skulle vi gjerne vært fargeblinde og 100 prosent fokuserte på kompetanse alene, men dessverre er det ikke slik. Vi har derfor iverksatt en del mangfoldstiltak i Posten som en del av samfunnsansvaret vårt, sier konserndirektør Randi Løvland til Utrop.

Annonse

Interessante fakta om dekk

Dekk er en av bilens aller viktigste komponenter, og de aller fleste kjøper, bytter og håndterer mange sett med dekk i løpet av livet. 

Forskere: Norsk friluftsliv gir god integrering

Hos DNT Drammen har 70 prosent av deltakerne på Kom-deg-ut-dagen flerkulturell bakgrunn. Nå vil forskere undersøke om friluftsliv kan bidra til god integrering i andre deler av landet.

Statsministerbesøk fra Somalia skapte kontrovers

Sterke uenigheter preget Facebook-veggen til Somalisk Studentforening (SSF) etter at foreningen valgte å takke ja og gjennomføre et møte med den somailske statsminister Hassan Ali Khaire.

Sannhetskommisjonen: – Arbeidet kan bli tøft

– Å møte fortidas urett er ingen behagelig prosess, kommenterer Pia Lane. Professoren skal granske Norges undertrykking av samer og kvener over et par hundre år.

www.AutoDeler.co.no