Søk i Utrops arkiv:

Bygdekvinner frir til innvandrere

Innvandrere blir bedre og raskere integrert i bygdene enn i storbyer. Derfor vil Norges Bygdekvinnelag informere og inspirere sine medlemmer til inkluderingsarbeid i bygdene.

– Sprer feilinformasjon om innvandring og kriminalitet

Forskere mener Innvandring- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) sprer misvisende tall om innvandring og kriminalitet, melder NRK.

 

– Ikke representativ for muslimer i Norge

Styreleder for Islamsk råd, Zaeem Shaukat mener HL-senterets undersøkelse ikke viser holdningene blant muslimer flest.

Følte seg diskriminert

Abdul Ahmed og konen føler seg diskriminert etter at de to ganger på 18 måneder har blitt mistenkt for kjønnslemlestelse, skriver NRK.

Utrop som e-avis

Spilleavhengigheten blant innvandrere er høy

Innvandrere i Europa er overrepresentert på statistikker når det gjelder spilleavhengighet.

Les mer

Fortellinger om flukt

Hvordan er det å komme alene til Norge som 16-åring? Hva gjør du når du er barnesoldat og din siste mulighet er flukten over Middelhavet? Hvordan finner du håp når du sitter i en kjeller med moren din mens bombene faller på utsiden?

31 dager igjen

Høyland ungdomsskole tildeles Benjaminprisen

Skolen tildeles prisen for sitt langsiktige og systematiske arbeid mot rasisme og diskriminering. Prisen utdeles av kunnskapsministeren 30. januar neste år.

Flere vil at asylsøkere enklere får opphold

Ifølge forsker har andelen nordmenn som ønsker innstramminger på asyl- og innvandring falt jevnt og trutt siden 2003 og frem til ifjor. 

– Islamistgruppe misbruker rohingya-flyktningene

Hizb-ut-Tahrir, som er bannlyst i Bangladesh, men lovlig i flere europeiske land, beskyldes for å misbruke flyktningtragedien i Myanmar for egen politisk vinning.

Søk i et flerkulturelt digitalt bibliotek

Huser over halvparten av verdens flyktninger

Flesteparten av verdens flyktninger oppholder seg i nærområdene rundt konflikten. Streng asylpolitikk i Europa kan føre til at land i nabolandene stenger grensene. 

– Handler om sosioøkonomi, ikke kultur

I går la Statistisk sentralbyrå (SSB) ut sin rapport om kriminalitet blant innvandrere. Innvandringsminister Sylvi Listhaug ser dette som kulturbetinget problem, mens Antirasistisk Senter er uenige i den analysen.

Norsk nødsignal for salvadoriansk kvinne

For første gang siden andre verdenskrig kringkastet et nødsignal på en nedlagt FM-frekvens i Norge. 

Skaper frykt blant norske jøder

Etter angrepet på en synagoge i Göteborg lørdag kveld, frykter flere norske jøder at liknende angrep kan skje i Norge, melder NRK.

Utrop på Facebook
Annonse

Fortsetter å satse på mangfold

– Egentlig skulle vi gjerne vært fargeblinde og 100 prosent fokuserte på kompetanse alene, men dessverre er det ikke slik. Vi har derfor iverksatt en del mangfoldstiltak i Posten som en del av samfunnsansvaret vårt, sier konserndirektør Randi Løvland til Utrop.

Annonse

Innvandrere og diabetes

Diabetesforbundet har mye tilrettelagt informasjon for personer med innvandrerbakgrunn.

Annonse

Interessante fakta om dekk

Dekk er en av bilens aller viktigste komponenter, og de aller fleste kjøper, bytter og håndterer mange sett med dekk i løpet av livet. 

Færre innvandrere siktet for kriminalitet

Tall fra SSB viser at innvandrere fortsatt er overrepresentert i kriminalitetsstatistikken, men at andelen har gått ned. skriver VG.

Svak økning i innvandrerstemmer

Ved årets stortingsvalg stemte 55 prosent av innvandrerne, en svak økning fra 54 prosent ved valget i 2013, skriver ABC Nyheter.

Ny rapport positiv til integreringsmottak

Analysefirmaets Rambølls ferske rapport viser at tidlig og intensivt kvalifiseringsopplegg i integreringsmottak er positivt, og beboernes forutsetninger ser ut til å styrkes.

www.AutoDeler.co.no