Søk i Utrops arkiv:

«Født fri» tar form

– Vi er i full gang med å bygge organisasjon og velge ut riktig kampstrategi, sier medstifter Shabana Rehman Gaarder til Utrop.

Sylvi Listhaug går av som justisminister

Sylvi Listhaug sier hun ikke kan tillate at hennes avgang åpner for at Frp mister makt og trekker seg som justisminister.

Stovner-ungdom lærer å bli ledere

– Her finnes mange av fremtidens ledere, sier foredragsholder Satha Sritharan til Utrop.

Markerte krigen i Syria med flukthistorier

Nå har krigen i Syria vart i syv år. Det ble markert på plassen utenfor Nobels Fredssenter på torsdag, av åtte organisasjoner.

Utrop som e-avis

Spilleavhengigheten blant innvandrere er høy

Innvandrere i Europa er overrepresentert på statistikker når det gjelder spilleavhengighet.

Les mer

Gratis dagstur for mor og barn/ungdom (0-17 år)

DATO
Søndag 25. mars, turleder: Shadi Motei, tlf. 90474027
Tirsdag 27. mars, turleder: Shadi Motei, tlf. 90474027
Lørdag  31. mars, turleder: Hibaaq Siidow, tlf. 97635584
Søndag  1. april,  turleder: Dearit Tesfay, tlf. 41248071


UDI fyller 30 år

Velkommen til fagseminar i anledning UDIs 30 årsfeiring.

12 dager igjen
26 dager igjen

– Lær helse av innvandrere

Migranter som gruppe er friskere enn den gjennomsnittlige nordmann. Nordmenn kan dra nytte av innvandrernes livsstil, mener førsteamanuensis ved Universitetet i Bergen.

 
 

Fikk pris for artikkel om flyktningers rettsvern

Professor Maja Janmyr ved Norsk senter for menneskerettigheter ved UiO er tildelt årets Chr. Michelsen-pris for fremragende utviklingsforskning etter å ha skrevet en prisvinnende artikkel om flyktningers rettsvern.

Tar synåla fatt for integrering

Hver torsdag kveld sitter det et titalls kvinner i ”Systuen” i kjelleren på Villa Fredrikke, i Drammens Sanitetsforening. Her er ikke målet kun å forbedre sy kunnskapene, men å møte likesinnede minoritetskvinner som søker kontakt – og antallet oppmøtte stiger for hver gang.

Søk i et flerkulturelt digitalt bibliotek

– Vi må ha særtiltak mot muslimfiendtlighet

Sivilt samfunn tar initiativ til handlingsplan mot muslimfiendtlige holdninger. skriver Minotenk i en pressemelding.


Spiral-saken opp for Høyesterett

Saken der en norsk-polsk katolsk fastlege fikk lagmannsrettens medhold til prevensjonsnekt, skal prøves for Høyesterett. Samfunnsdebattant, PR-rådgiver og blogger Susanne Kaluza (bildet) ser frem til at saken prøves en gang for alle.

Seks av ti nye borgere har dobbelt statsborgerskap

Selv om hovedregelen er at Norge ikke tillater dobbelt statsborgerskap, får seks av ti nye norske borgere beholde sitt gamle pass.

– Vi må snakke sosial kontroll i senk

Groruddalstinget holdt i går et åpent folkemøte om negativ sosial kontroll. Flere av historiene som kom frem var sterke.

Utrop på Facebook
Annonse

Fortsetter å satse på mangfold

– Egentlig skulle vi gjerne vært fargeblinde og 100 prosent fokuserte på kompetanse alene, men dessverre er det ikke slik. Vi har derfor iverksatt en del mangfoldstiltak i Posten som en del av samfunnsansvaret vårt, sier konserndirektør Randi Løvland til Utrop.

Annonse

Interessante fakta om dekk

Dekk er en av bilens aller viktigste komponenter, og de aller fleste kjøper, bytter og håndterer mange sett med dekk i løpet av livet. 

Solberg øker støtten til Benjaminprisen

Statsminister Erna Solberg (H) møtte torsdag tidligere vinnere av Benjaminprisen. Samtidig lanserte hun en dobling av prispengene fra neste år.

– Aldri følt oss så utnyttet

Fem utenlandske ansatte forteller Universitas om svært dårlige arbeidsforhold på Grünerløkka-restaurant. En av disse er amerikanske Lauren (22).

– Forkastelig hets mot Havva

– Personangrep reflekterer en særdeles dogmatisk og intolerant holdning overfor annerledestenkende, sier teologistipendiat Farhan Shah til Utrop. Han kaller hetsen mot den profilerte norsk-tyrkiske organisasjonskvinnen Havva Cukurkaya (bildet) for "forkastelig og nedsettende".

www.AutoDeler.co.no