Kreft blant innvandrere skal registreres

Helse- og omsorgsdepartementet (HOD) har nylig endret Kreftregisterforskriften slik at Kreftregisteret nå kan registrere og behandle opplysninger om de registrertes fødekommune og fødeland.

Innvandrere reiser «hjem» i ferien

Nordmenn velger charterferie til Syden, mens nordmenn med minoritetsbakgrunn reiser til "hjemlandet" for å besøke venner og slektninger.

Advokat-kontoret som satser på mangfold

Hos advokatfirmaet Rogstad snakkes rundt tolv forskjellige språk flytende. En arbeidsplass med ansatte i alle aldre og med forskjellig bakgrunn har skapt et godt arbeidsmiljø.

Men hva med Middelhavet, da dere?

Det jeg liker dårlig når fokuset fra media og publikum sentreres om ett sted snevres rommet for å mene noe annet inn til det marginale.

Utrop som e-avis

Vil hjelpe landet hun vokste opp i

Hun retter kameralinsa mot folk i gata og spør: ”Hva tror du Erdogan vil?” Etter ti år i Norge vender Nevruz Ebru Aksu tilbake til Tyrkia for å lage en dokumentar.

Norsk-kinesisk hudlege: – Si ifra om føflekkreft

– Nordmenn kommer for sent til undersøkelse med sine kreftrammede føflekker, og derfor er vi i verdenstoppen i dødelighet av malignt melanom (føflekkreft), påpeker den norsk-kinesiske hudlegespesialisten Xiaotong Li.

– Ikke la deg bli hjernevasket av Lurås

– Helge Lurås i Resett ber oss stenge ute alle andre stemmer, og gi ham og hans likesinnede eksklusiv tilgang til sinnet vårt. Hvilken nytte kan det ha å skjerme folk fra alle andre perspektiver på verdensbildet enn ett eneste? 

Søk i et flerkulturelt digitalt bibliotek

Utlendingsnemnda saksøkt i 80 til 90 saker

Fra januar til juli 2018 har Utlendingsnemnda (UNE) blitt saksøkt i 80 til 90 saker. I flere av sakene kan det være flere saksøkere.

Faktisk.no: Norge har tatt imot 1500 asylsøkere for å avlaste Italia og Hellas

Norge tok frivillig imot 1500 asylsøkere for å avlaste Italia og Hellas, og var et av de få landene som faktisk fylte kvoten.

Maryam Trine Skogen tilbake til kristendommen

For 12 år siden konverterte Maryam Trine Skogen til islam. 

Skal du skyte en flyktning, Jon Helgheim?

Spørsmålet var stilt i kommentarfeltet da Helgheim (Frp) postet et bilde i militæruniform og våpen.

Utrop på Facebook
Annonse

De beste tipsene for en magisk sommerfest!

Det er mye å tenke på når sommeren står for døra, ferien skal planlegges med alt mulig gøy, som grillfester i hagen og party på stranden. Her er festeksperternes 5 beste tips på hvordan du fikser den ultimate sommerfesten!

Annonse

Slik beskytter du deg mot nettsvindel. Les mer her!

Vi opplever mer og mer nettsvindel – også i Norge. Spørsmålet er hva det er vi kan gjøre selv for å beskytte oss mot IT-kriminalitet? Det finnes heldigvis noen enkle grep som vi alle sammen kan foreta, og som kan være med til at du ikke blir den neste som blir svindlet. Her kan du lese mer om disse!

Annonse

Fortsetter å satse på mangfold

– Egentlig skulle vi gjerne vært fargeblinde og 100 prosent fokuserte på kompetanse alene, men dessverre er det ikke slik. Vi har derfor iverksatt en del mangfoldstiltak i Posten som en del av samfunnsansvaret vårt, sier konserndirektør Randi Løvland til Utrop.

Annonse

Interessante fakta om dekk

Dekk er en av bilens aller viktigste komponenter, og de aller fleste kjøper, bytter og håndterer mange sett med dekk i løpet av livet. 

– Større ulikheter største trussel mot fellesskapet

Å stå utenfor ulike fellesskap kan føre til at folk søker mot destruktive grupperinger som tilfredsstiller det menneskelige behovet om å høre til, hevder sosiologiprofessor Aksel Tora ved NTNU.

Europarådet: Norge må gjøre mer for minoritetsspråkene

Europarådet mener norske myndigheter må gjøre mer for å beskytte minoritetsspråkene lulesamisk, sørsamisk, kvensk, finsk og romanes.

Nybø savnet norske studenter på UiOs sommerskole

I år tar 550 studenter fra 90 forskjellige land fag på Den internasjonale sommerskole (ISS) på Universitetet i Oslo. De savner kontakt med norske studenter.

www.AutoDeler.co.no